Nieuws Juryteams WMC 2017 bekend!

WMC Kerkrade heeft bij het vaststellen van de nieuwe wedstrijdformats goed gekeken naar de nieuwe ontwikkelingen in de verschillende sectoren enerzijds, en de evaluatie van de wedstrijden in 2013 anderzijds.

Concertafdeling Harmonie en Fanfare

De grootste belangstelling gaat waarschijnlijk uit naar het juryteam voor de Concertafdeling Harmonie en Fanfare, waar de meest vergaande vernieuwing is doorgevoerd. Over de nieuwe jurysystematiek is al het één en ander gepubliceerd. Nu de verschillende specialismen en de bijbehorende namen:

Eugene Corporon Als echte blaasorkestdirigent met grote repertoirekennis en internationale ervaring is gekozen voor Eugene Corporon, leider van de dirigentenopleiding aan North Texas University in Denton, USA.

Ed Spanjaard Als symfonisch dirigent met affiniteit en bekendheid met de blaasmuziek in de meest brede zin is gekozen voor de Nederlandse top dirigent Ed Spanjaard.

Jan Van der Roost Als componist is gekozen voor de Belg Jan Van der Roost, wiens reputatie als componist, dirigent en docent voor zichzelf spreekt.

Steven Mead Als blazersolist is gekozen voor de man, die de euphonium als solistisch instrument wereldfaam gaf, Steven Mead. Steven is daarenboven zeer geïnteresseerd in nieuwe jurysystematieken.

Miranda van Kralingen Als specialist muziekdramatische en extramuzikale elementen is gekozen voor de bekende Nederlandse sopraan en oud-directeur van Opera Zuid, Miranda van Kralingen, van wie wellicht minder bekend is, dat zij de wereld van de blaasmuziek bijzonder goed kent.

Jan van den Eijnden Aan Jan van den Eijnden de taak als onafhankelijk juryvoorzitter de nieuwe systematiek in goede banen te houden.

Gerelateerde onderwerpen:

0 reacties
Om een reactie kunnen geven moet u geregistreerd zijn.
Klik hier om gratis te registreren.