Nieuws DE WERELD DRAAIT DOORRRRRRRRR!

En zo stond ik op een doordeweekse maandagavond (18  november jl.) ineens oog in oog met Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts in de studio van De Wereld Draait Door(rrrrr) met sopraan Fardau en een ezel.

Wat eraan voorafging: een aantal dagen vóór de uitzending werd bekend dat DWDD samen met de kijkers een uitzending zou gaan maken die geheel in het teken zou staan van de ramp op de Filipijnen. Geïnteresseerden die konden dansen, zingen, goochelen of op een andere wijze indruk zouden kunnen maken, konden voor minimaal € 100 een bingonummer kopen, welk nummer goed was voor een plek in de studio. Op de vrijdag voorafgaand bereikte mij het bericht dat er door de PR-dame van theatermakers BUOG een mini-Carmina Life act was ingestuurd: sopraan, blazer en ezel. Toen we waren uitgeselecteerd om naar de studio te komen, kwam de vraag of ik dan die blazer wilde zijn. Nou liever niet, was mijn eerste reactie. Live toeteren voor een groot publiek, hou op. De gedachte alleen al maakte dat m´n maag rare manoeuvres ging maken. Aangespoord door mijn kantoorcollega Sjoukje Bierma – die samen met mij in de organisatie van Carmina Life zit – heb ik uiteindelijk toch maar toegezegd.

Carmina 1

Anja Abma en Fardou van der Woude

Op maandagmiddag togen we met vier 2-potige dames en twee 4-potige dames (de ezel en veulen in de aanhangwagen) en chauffeur naar Amsterdam. Onderweg werden we diverse malen door de redactie gebeld of we wel ècht onderweg waren met de ezel. Onze roem was ons al vooruitgesneld, want bij aankomst in de studio en het noemen van onze namen, werden we in één adem met De Ezel genoemd.

Nummer 41 en 25 waren onze ´lucky numbers´, al waren Fardau en ik beiden van mening dat deze nummers liever maar niet zouden moeten vallen. We werden doorgeleid naar de artiestenfoyer – de ezel(diva) kreeg een privévertrek (studio Pauw & Witteman) toegewezen. Verschil moet er zijn nietwaar …

Carmina 4

Ruim een uur voor de uitzending kregen we het bericht dat we even konden repeteren. Dat zou wel even fijn zijn, want Fardau en ik kenden elkaar in het geheel nog niet (en hadden dus ook nog nooit samen gespeeld). Plaatsgenomen in de studio, in de veronderstelling dat er nog gerepeteerd zou worden, bleek de uitzending al in gang te zijn gezet. Dat is kennelijk de wereld van de onvoorspelbare televisie, net zoals het bingospel overigens.

En daar kwam dan Matthijs. We zaten schuin achter hem. De uitzending vorderde. Ons nummer was nog niet gevallen. En daar riep Marc Marie ineens ‘41’. Dat was schrikken! Er was geen weg terug. Jahoor, de ezel – er werd door Matthijs van Nieuwkerk (natuurlijk) naar gevraagd. “Niet alleen de mensen op de Filipijnen zijn getroffen, maar ook de dieren en de natuur. De ezel staat daar symbool voor” gaven we als antwoord. En dan loopt de tijd … ‘In Trutina’, een liefdeslied uit de Carmina Burana. Wat zijn die 30 seconden toch kort! Het was een onverwachte, ongewone en ontzettend leuke ervaring. En dan de reacties na afloop! Laten we hopen dat de reacties net zo enthousiast zijn over de voorstelling Carmina Life!

Gerelateerde onderwerpen: Carmina Burana, Fardou van der Woude, Anja Abma,

0 reacties
Om een reactie kunnen geven moet u geregistreerd zijn.
Klik hier om gratis te registreren.